3. juuli 2012

Esimene fotopolümeertehnikas tehtud pilt

Esimene tõmmis, mis jäi paberi märguse tõttu plaadi külge natukene kinni ja jättis allosasse väikesed lahtirebimisjooned. Järgmised tulid juba märksa paremad.

Laupäeval tegin oma esimese intaglio-type'i ehk fotopolümeertehnikas pildi, mille tegemisest olen unistanud juba peaaegu aasta. See sai võimalikuks tänu Trükimuuseumile, kes võttis vaevaks taolist töötuba korraldada. Meister Kalju Küti juhendamisel saime esimesel korral teoreetilise ülevaate tehnika kujunemisest ja tehnikast endast ning kaks nädalat hiljem asusime plaati ette valmistama ja trükkima. Esimene tõmmis läks arvatavasti paberi märguse tõttu natukene nihu, aga järgmistega sai rohkem katsetada ja tulid juba märksa paremad (minu algaja silma järgi). Foto valik ise oli selle tehnika jaoks natukene halb ja järgmine kord tahaksin proovida midagi mitte nii säbrulist kui hall krohv ja asfalt. Hasart uuesti proovida on aga suur ning Trükimuuseumi vahendusel on see ka olemas, mis on eriti tore. Nüüd käin avatud silmadega ringi otsides järgmiseks intaglio-type'iks trükimaterjali, 

Foto on ülekandelehelt fotopolümeerkilega kaetud pleksiklaasile kantud ning ootab nüüd plaadi parajaks lõikamist ja seejärel juba värviga katmist. 
Tõmmis, trükiplaat (valge paber taustaks) ja foto ülekandeleht (samuti valge paber taustaks)